full screen background image

Suspect de furtul unei maşini, reţinut de poliţişti

arestat    Pe data de 2 decembrie, în jurul orei 12.05, Andrei O., de 62 de ani, din comuna Dorna Arini, a sesizat faptul că, în seara de 1 decembrie, în intervalul orar 18.00-20.00, persoane necunoscute i-au sustras un autoturism, într-o parcare de lângă Dispensarul Comunal Dorna Arini.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, s-a reuşit ieri identificarea autorului faptei, în persoana lui Ionel U., de 23 de ani, din localitate.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că acesta a fost primul proprietar al autoturismului, pe care, în cursul lunii mai 2013, l-a vândut unui  cetăţean din comuna Dorna Arini, care, la rândul său, în luna septembrie 2013, l-a vândut părţii vătămate, Andrei O.

Ionel U. a păstrat pentru el o cheie originală a autoturismului şi a declarat, la vânzare, că a cumpărat autoturismul, din Bulgaria, doar cu o singură cheie.
Astfel, în seara zilei de 1 decembrie, în jurul orei 19.30, a observat autoturismul părţii vătămate parcat în parcarea de lângă Dispensarul comunal Dorna Arini şi s-a gândit să se răzbune pe proprietarul acestuia, întrucât, cu aproximativ o lună în urmă, nu a vrut să-i restituie cupla de tracţiune de pe autoturism, susţinând că el a vândut din greşeala autoturismul cu tot cu cuplă, în luna mai 2013.

Ionel U. s-a deplasat la domiciliul său, a luat cheia auto originală, a pornit autoturismul şi l-a sustras, după care l-a condus aproximativ 40 de km, până pe raza satului Dornişoara, comuna Poiana Stampei, unde l-a ascuns într-un garaj abandonat, pe care l-a încuiat cu un lacăt.

În garaj, a observat că în portbagajul autoturismului se aflau două motoferăstraie profesionale, o cuplă silvică, o bormaşină, un polizor unghiular şi un topor.

Pe 2 decembrie, a vândut un motoferăstrău unui cetăţean de pe raza municipiului Vatra Dornei, contra sumei de 500 de lei.

Făptuitorul avea intenţia, în cazul în care nu ar fi fost descoperit de poliţişti, de a vinde în decursul timpului și celelalte bunuri, iar apoi să dezmembreze autoturismul pentru piese.

Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 11.000 de lei, care a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, Ionel U. fiind reţinut pe o perioada de 24 de ore, dosarul urmând a fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag atenţia cetăţenilor cu privire la vânzarea şi cumpărarea de vehicule second-hand, la documentaţia care trebuie încheiată şi la predarea-primirea tuturor elementelor de siguranţă ale vehiculelor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar