full screen background image

Porcii din gospodării, sacrificaţi doar pentru consum propriu

porc craciun     Sacrificarea porcilor în gospodăriile populaţiei se poate face doar pentru consum propriu, avertizează conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, într-un comunicat de presă în care se accentuează că este interzisă comercializarea cărnii şi produselor rezultate.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei sucevene, dr. Vasile Semeniuc, precizează că, după tăiere, efectuarea  examenului   trichineloscopic este obligatorie, astfel încât riscul de îmbolnăvire să fie eliminat.

Semeniuc atenţionează că mişcarea animalelor către pieţe, în vederea comercializării, se va face doar dacă acestea vor fi însoţite de documente sanitare veterinare.

Pe de altă parte, în preajma şi pe durata Sărbătorilor de iarnă, perioadă în care, în mod tradiţional, sporeşte considerabil consumul de produse alimentare cu specific, inspectorii DSVSA Suceava vor intensifica acţiunile de supraveghere şi control.

Vizate vor fi târgurile de animale, pieţele agroalimentare, unităţile de vânzare a produselor alimentare, cât şi cele de alimentaţie publică.

Dr. Vasile Semeniuc informează că verificate vor fi, în primul rând, condiţiile sanitare veterinare de funcţionare a unităţilor care comercializează produse alimentare, respectiv dacă acestea au fost autorizate  sanitar veterinar, la control fiind supse şi mijloacele care transportă mărfurile în cauză.

Totodată, lucrătorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava se vor concentra asupra condiţiilor de depozitare, provenienţei alimentelor, îndeplinirii cerinţelor de marcare a cărnii, a celor de etichetare a produselor, cât şi a felului în care sunt  stabilite termenele de valabilitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar