full screen background image

Farmaciştii rezidenţi vor primi o bursă, începând cu anul viitor

eugen nicolaescu     Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, la cea de-a doua ediţie a Galei Farmaciştilor din România, că începând cu anul următor “farmaciştii rezidenţi vor primi o bursă” iar farmaciştii din spitale vor beneficia de o salarizare mai bună.

“Începând cu anul viitor, un prim pas va fi acela prin care şi farmaciştii rezidenţi vor primi o bursă şi, nu în ultimul rând, şi farmaciştii din spital vor avea o salarizare mai bună decât au astăzi, pentru că şi farmacistul din spital trebuie să fie privit la fel ca medicul care lucrează în spital. Este o preocupare, este o rezultantă a discuţiilor pe care le-am avut cu Colegiul Farmaciştilor din România, cu care sper că am pus bazele unui parteneriat apt să ducă la îmbunătăţirea activităţii”, a afirmat Eugen Nicolăescu.

El a spus că se doreşte modificarea Legii sănătăţii, pentru o mai bună desfăşurare a profesiei de farmacist.

“Acum încercăm să facem anumite modificări în Legea sănătăţii şi una din aceste modificări este perfecţionarea, îmbunătăţirea de a da mai multă competenţă, mai multă responsabilitate, mai multă autoritate în reglementarea profesiei Colegiului Farmaciştilor din România. Veţi vedea că tot ceea ce vrem să facem pentru realizarea acestui obiectiv credem noi că va duce la o desfăşurare a profesiei de farmacist cu reglementări moderne, cu reglementări corecte şi, mai ales, cu respect faţă de profesia de farmacist”, a subliniat ministrul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar