full screen background image

Aproape 300 de brazi confiscaţi de poliţişti, la Fântâna Mare

brazi-confiscati     La nivelul Poliţiei Române, se desfăşoară, în această perioadă, Planul de Acţiune “Pomul de Crăciun”.

Scopul acestui plan îl constituie prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de brazi de Crăciun, precum şi transportul şi comercializarea acestora fără respectarea normelor legale în domeniu.

În cadrul acţiunilor desfăşurate la nivelul IPJ Suceava, ieri, în jurul orei 20.30, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei, în cooperare cu reprezentanții I.T.R.S.V. Suceava, au oprit în trafic, pe raza comunei Fântâna Mare, autoutilitara condusă de Marian M., de 29 de ani, din municipiul Iași, care transporta 295 de pomi de crăciun, fără a poseda documente  de proveniență.

Fiind întrebat cu privire la marfa transportată, acesta  a declarat că este un simplu transportator, refuzând să ofere alte detalii.

Marian M. a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, întreaga cantitate de brazi, în valoare de 7.375 de lei, fiind confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii cu exactitate a provenienţei brazilor şi a destinaţiei acestora, urmând să se dispună procedural.

Poliţiştii atrag atenţia persoanelor cu preocupări infracţionale în acest domeniu, că, în perioada următoare, astfel de controale vor continua şi se vor intensifica, astfel încât tăierea şi comercializarea materialului lemnos, în special a brazilor de Crăciun, să se desfăşoare în deplină legalitate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar