full screen background image

Sindicaliştii din învăţământul sucevean, de acord cu declanşarea grevei

asi sv     Alianța Sindicatelor din Învăţământ Suceava a organizat un referendum în rândul membrilor săi, cu privire la declanșarea grevei generale.

După centralizarea opțiunilor, situația finală arată astfel: total respondenți – 7.988, din care 4.134 (51,75%) sunt de acord cu declanşarea grevei, iar 3.854 (48,25%) sun împotrivă.

Președintele ASI Suceava, prof. Giani Leonte, a declarat că se aşteaptă centralizarea efectuată de FSLI la nivel național, pentru a şti dacă, începând din 9 decembrie, se va intra în grevă generală.

Leonte: “Numărul mare al opțiunilor “NU” se datorează specificațiilor legislație în vigoare, care suspendă, pe perioada grevei, contractul individual de muncă și toate drepturile de natură salarială și asigurări sociale. În plus, pe perioda grevei, angajații nu beneficiază de sporul de vechime, iar în aceste condiții
personalul care are o vechime neîntreruptă în învățământ de până la 10 ani va trebui să aștepte încă 10 ani pentru a benefia de sporul de fidelitate, de 10%. Legea dialogului social nr. 62/2011 stipulează expres faptul că, pe perioada grevei, se menţin doar drepturile de asigurări de sănătate. Dacă greva generală nu se va declanșa, lucru foarte probabil, Colegiul Național al Liderilor FSLI, se va întruni miercuri 11 decembrie 2013, și va analiza rezultatele referendumului. Vom continua să consultăm membrii de sindicat pentru a stabili alte forme de protest ulterioare.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar