full screen background image

Belgienii se întreabă dacă românii şi bulgarii vor invada UE

UE    Un aflux de imigranţi români şi bulgari în Uniunea Europeană a avut deja loc, scrie miercuri pagina electronică belgiană a publicaţiei Nord Eclair, care se întreabă dacă aceştia vor invada UE în contextul anulării la 1 ianuarie a restricţiilor ce le sunt impuse pe piaţa muncii în blocul european.

Peste trei milioane de români, dintr-o populaţie de 21 de milioane, au plecat deja în alte state membre ale Uniunii Europene, scrie site-ul Nord Eclair, trimiţând la un dosar publicat miercuri în ediţiile tipărite cu privire la acest subiect, citând o declaraţie din februarie a premierului român, care răspundea astfel temerilor mai multor ţări care se aşteptau la o migrare masivă de la 1 ianuarie 2014.

Temerile reapar odată cu apropierea datei, subliniază NordEclair.be, citând cazurile Marii Britanii şi dreptei din Franţa aflate în campanie pentru alegerile municipale şi cele de anul viitor.

Britanicii s-au confruntat cu un val uriaş dinspre Europa de Est după extinderea UE în 2004, notează site-ul, precizând că aproximativ o jumătate de milion de polonezi s-au instalat în mai puţin de zece ani în Marea Britanie.

Potrivit NordEclair.be, în 2012, în Belgia erau detaşaţi 28.000 de români şi 5.800 de bulgari, dar şi 93.000 de olandezi şi 39.000 de germani. Acest sistem legal s-a confruntat cu o serie de derapaje antrenând concurenţa neloială, iar Guvernul belgian a anunţat vineri măsuri de luptă împotriva acestor fraude.

comments

comments




Leave a Reply

avatar