full screen background image

S-au modernizat aproape 5 km din DJ 175, Pojorâta – Izvoarele Sucevei

drumjudeteansuceava     Luni, 2 decembrie, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a fost prezent în localitatea Moldova Suliţa, unde a avut loc recepţia proiectului “Modernizarea DJ 175, km 30+800-30+900, 31+090-32+625, 35+900-39+000, Pojorâta –Izvoarele Sucevei, judeţul Suceava”, MIS-ETC 777, semnat între Consiliul Judeţean Suceava, în calitate de beneficiar şi S.C. TRANSPORTURI AUTO. S.A. Botoşani, în calitate de constructor.

Proiectul, finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013, în valoare de 8.402.340,29 de lei, a fost finalizat la data de 8 noiembrie.

Lucrările au fost demarate cu succes în cadrul acestui proiect de investiţii, după cum urmează: lungimea drumului modernizat – 4,735 km, şanţuri protejate cu dale din beton – 4100 ml, podeţe transversale – 2 buc, podeţe la drumuri laterale – 6 buc, reparaţii podeţe – 10 buc, ziduri de sprijin din gabioane – 163 ml.

Cătălin Ioan Nechifor a apreciat că lucrările la acest obiectiv de investiţii sunt de calitate foarte bună şi de referinţă pentru judeţ.

“Lucrarea este de calitate foarte bună, este una din lucrurile de referinţă din judeţ pentru că această structură din beton va permite în perioada următoare o utilizare eficientă. Aici, avem şi trafic greu pentru că e zonă de munte, e zonă de transport cu gabarit ridicat, însă această combinaţie care presupune şi şanţuri de protecţie laterală, presupune şi structură din beton ne asigură toate condiţiile ca această structură să poată fi folosită” a declarat Nechifor.

În viitorul apropiat, Consiliul Judeţean Suceava va avea în vedere găsirea unei finanţări în cadrul aceluiaşi Program Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova pentru a putea închide punctul de frontieră.

comments

comments




Leave a Reply

avatar