full screen background image

Ponta va prezenta proiectul legii bugetului

camera deputatilor     Premierul Victor Ponta va prezenta, marţi, proiectul legii bugetului pe anul 2014 în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului.

Bugetul pe anul viitor a fost construit de Guvern pe baza a ceea ce s-a reuşit în 2013, ca şi creştere economică, dar şi pe ce se poate previziona pentru 2014, a declarat duminică premierul Victor Ponta.

”Cele mai importante prevederi ale bugetului se referă la faptul că peste 5 milioane de pensionari (…) vor avea o creştere de 3,76%, poate că nu sună impresionant, dar să nu uităm că au fost doi ani, 2010-2011, în care li s-a tăiat din pensii. Nu doar că am dat înapoi ceea ce li s-a tăiat, dar şi reuşim în fiecare an să adăugăm ceva important. De asemenea avem în bugetul pe 2014 aproape 3 miliarde de lei, aproape 750 de milioane de euro, bani care vor merge către profesori, către diverşi funcţionari publici, care au câştigat procesele cu Guvernul României pentru tăierile din 2010, în special însă spre profesori vor merge aceşti bani”, a spus Ponta, la RTV.

El a precizat că în buget sunt prevăzuţi bani şi pentru creşterea veniturilor medicilor rezidenţi.

”Avem banii prevăzuţi pentru creşterea semnificativă a veniturilor rezidenţilor (…). De asemenea toţi profesorii debutanţi (…) vor avea şi ei o creştere importantă. Se creşte salariul minim, de la 800-850, după aceea 900 de lei, de la 1 iulie, avem banii puşi pentru proiectele importante Comarnic-Braşov, Autostrada Transilvania”, a arătat premierul.

Premierul a adăugat că nicio taxă nu a fost modificată.

“Nicio taxă nu a fost modificată, cota unică rămâne 16%, TVA-ul nu doar că nu a fost crescut, dar rămâne scăzut pentru produsele de panificaţie şi încercăm să-l scădem pentru alte produse alimentare. Zona de conflict pe care a identificat-o preşedintele se referă la o politică fiscală practicată în întreaga Europă, e vorba de 7 eurocenţi pentru fiecare litru, e un element extern, nu are legătură cu noi. Datorită scăderii preţului barilului, efectul pentru cei care se duc să pună benzină va fi aproape de zero. Există o analiză pe plan mondial, legată de situaţia din Iran, consumul la nivel mondial, previziunile sunt de scădere a preţului barilului, negociem cu companiile producătoare, încât impactul pentru cetăţeanul care are maşină să fie aproape de zero”, a mai spus prim-ministrul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar