full screen background image

PDL respinge bugetul pe 2014

vasile blaga     Președintele PDL, Vasile Blaga, a anunțat, marți, în cadrul ședintei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilo, că partidul pe care îl conduce respinge proiectul de buget Chițoiu-Ponta pe 2014.

”Astăzi nu decidem doar bugetul României pe 2014, miza este mai mare. Este vorba de viitor economiei româneștie pe cel puțin trei ani de zile. Avem de ales între două cai. Prima duce direct spre o economie în picaj și un nivel de trai în scădere. Aici ajungem dacă aprobați bugetul inițiat de Guvernul Ponta. A doua șansă este cea de respingere a bugetului Ponta-Chițoiu. De la căderea comunismului nu s-a văzut un buget mai nociv”, a explicat Blaga.

Acesta s-a adresat Guvernului Ponta, care a acuzat mărirea TVA-ului la 24%, însă acesta este al doilea buget construit cu acest TVA.

”Guvernul a calculat că noile taxe vor aduce un miliard de euro la buget. Nu au calculat că scumpirile vor scoate din bugetul fiecărui român 1.000 de lei anul viitor. Ați făcut din 2014 anul scumpirilor, falimentelor și al pierderilor locurilor de muncă”, a continuat Blaga.

Șeful PDL a vorbit și despre bugetul ministerului condus de Liviu Dragnea care ”sare în ochi”.

”Procentual, ministerul Dezvoltării are cea mai mare creștere de buget, cu 34% mai mult ca în 2013. De ce nu dă Guvernul Ponta la ministerul Sănătății, de unde a tăiat? De ce nu dă 34% în plus cofinanțării cu fonduri europene”, a completat acesta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar