full screen background image

Parcările subterane din centrul Sucevei, mai mult goale

parcari subterane     La 1 an de la inaugurarea  parcărilor din centrul municipiului Suceava, primarul Ion Lungu crede că investiţia s-a dovedit a fi una utilă.

Lungu este părere că proiectul este unul viabil şi cu care puţine oraşe mari din România se pot mândri.

Potrivit edilului şef, locurile de parcare din subteran sunt ocupate, în medie, în proporţie de 50%, mai puţin în sfârşiturile de săptămână.

Şeful municipalităţii sucevene acuză probleme de mentalitate, deoarece, în ciuda faptului că parcarea nu este taxată, mulţi dintre şoferi îşi lasă maşinile pe străzile “Nicolae Bălcescu” sau “Ciprian Porumbescu”.

“Eu cred că este un lucru util sucevenilor, însă cu siguranţă, din 2014, vom pune în practică ideea de a obliga conducătorii auto care lasă, din comoditate, maşinile în preajmă, să parcheze în subteran”, a declarat şeful municipalităţii.
În aceste condiţii, primarul Sucevei spune că staţionarea pe străzile din perimetrul parcărilor subterane urmează a fi taxată cu 10 lei pe oră, astfel încât conducătorii auto să fie determinaţi să intre la subsol, unde îşi pot lăsa autoturismul fără niciun fel de plată.

O altă variantă ar fi aplicarea, de către poliţiştii locali, a amenzilor pentru parcare interzisă, acestea variind între 100 şi 500 de lei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar