full screen background image

20 de intervenţii ale pompierilor militari, în ultimele 24 de ore

pompieri    În ultimele 24 de ore, pompierii militari suceveni au executat nu mai puţin de 20 de misiuni pe linia situaţiilor de urgenţă.

Este vorba despre 12 intervenţii pe linie medicală, cinci incendii, două accidente rutiere şi o misiune la Aşezământul “Sfinţii Ierarhi Leontie şi Teodosie”, ce aparţine Mănăstirii Bogdana.

Aici, militarii de la Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, au fixat geamurile şi au consolidat elementele de acoperiş de la turla bisericii, care prezentau pericol de cădere, acestea fiind desprinse în urma vântului puternic care a bătut pe parcursul zilei de ieri.

Din cele cinci incendii înregistrate în ultimele 24 de ore, trei au avut cauze specifice sezonului rece.

Cel mai puternic s-a produs în comuna Şaru Dornei, unde o locuinţă, cu amprenta la sol pe o suprafaţă de 250 metri pătraţi, compusă din parter, etaj şi mansardă, a fost la un pas să fie mistuită de flăcări.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza jarului sau scânteilor provenite din coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Au ars aproximativ 50 de metri pătraţi din astereala acoperişului şi 30 de metri pătraţi din interiorul mansardei.

Din fericire, prin intervenţia pompierilor de la Detaşamentul Vatra Dornei, a fost salvată casa proprietarului, precum şi anexele gospodăreşti. Un lucru îmbucurător a fost faptul că nu s-au înregistrat victime din rândul populaţiei.

Cele două accidente rutiere s-au produs, unul pe raza oraşului Vicovu de Sus, şi al doilea, pe raza satului Roşiori, comuna Vadu Moldovei.

La primul accident, care a fost semnalat puţin înainte de miezul nopţii, un tânăr de 21 de ani a rămas încarcerat, după ce s-a răsturnat cu maşina în afara părţii carosabile.

Bărbatul a fost extras dintre fiarele contorsionate ale maşinii de către pompierii militari de la Garda de intervenţie Vicovu de Sus.

După ce i s-a acordat primul ajutor medical, tânărul a fost transportat la spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate.

Al doilea accident, a fost anunţat în această dimineaţă, la ora 6:30.

Au fost implicate trei autovehicule, dintre care, un autotren cu remorcă şi două autoturisme.

Autotrenul, care s-a răsturnat în afara părţii carosabile, era încărcat cu ambalaje de carton.

Colegii mei de la Detaşamentul de pompieri Fălticeni au intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD.

Au luat măsurile specifice în astfel de cazuri, au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de lichide inflamabile şi au deconectat bornele de la acumulatori.

Concomitent, au acordat primul ajutor victimelor implicate în accident.

Şoferul de pe autotren şi cel al unui autoturism au suferit răni uşoare, iar trei femei din cel de-al doilea autoturism, în care se aflau în total cinci ocupanţi, au suferit atacuri de panică.

După acordarea primului ajutor medical, toate persoanele implicate în eveniment au refuzat transportul la spital.

Pe timpul exercitării misiunii pompierilor, circulaţia s-a desfăşurat pe un singur sens.

comments

comments




Leave a Reply

avatar