full screen background image

Peste 8.000 de petarde confiscate de poliţişti, în cadrul acţiunii “Foc de artificii”

materiale pirotehnice     În perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, poliţiştii suceveni pun în aplicare Planul de Acţiune ,,FOC DE ARTIFICII”, aflat în derulare la nivelul Poliţiei Române.

În cadrul acestui plan poliţiştii urmăresc respectarea legislaţiei în privinţa utilizării şi deţinerii de materiale pirotehnice, precum şi legalitatea desfăşurării actelor de comerţ cu astfel de produse în contextul activităţilor economice specifice legate de perioada Sărbătorilor de iarnă.

Pentru punerea în executare a planului, la data de 30 noiembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava, au acţionat în pieţele şi locurile unde se efectuează activităţii de comerţ, ocazie cu care, în Complexul Comercial Bazar Suceava, l-au identificat pe H.Ionuţ, de 25 ani din localitate, care deţinea ilegal, în scop de comercializare, cantitatea de 8.235 de bucăţi de articole pirotehnice din clasa II de explozibilitate (petarde interzise la comercializare de Legea 126/1995 republicată).

Din primele cercetări, a rezultat că făptuitorul este angajat al unei societăți comerciale din Suceava, autorizată să deţină şi să comercializeze articole pirotehnice numai în perioada legală prevăzută de Legea nr.126/1995 republicată.

Totodată, făptuitorul şi administratorul societăţii au declarat că obiectele pirotehnice găsite le-au rămas în stoc din anul 2012 şi au intenţionat să le comercializeze, deşi cunoşteau faptul că acestea sunt interzise la comercializare.

Cele 8.235 bucăţi articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “deţinere ilegală de articole pirotehnice”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar