full screen background image

Dezbatere “HIV / SIDA – o problemă a comunităţii”, la DSP

DSP-1     Asociaţia “Red Ribbon” Fălticeni luptă pentru respectarea drepturilor persoanelor infectate cu virusul HIV / SIDA.

Reprezentanţii asociaţiei au organizat, astăzi, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, o dezbatere cu tema  “HIV / SIDA – o problemă a comunităţii”.

Participanţii au decis că analiza situaţiei persoanelor seropozitive din judeţ trebuie să se facă periodic, pentru a preveni şi rezolva cât mai rapid situaţiile de întrerupere de tratament sau cele de restricţionare a accesului la serviciile medicale sau sociale.

Preşedinta Asociaţiei “Red Ribbon”, DORINA VASILE, spune că lupta cu maladia HIV / SIDA poate fi câştigată numai dacă se vor dezvolta relaţiile de colaborare între instituţiile şi ONG -urile care activează în acest domeniu.

Ea susţine că un prim pas este constituirea unor grupuri de acţiune rapidă, formate din minim 3 persoane, care vor ajuta efectiv bolnavii cărora li se încalcă drepturile.

Trebuie şă ştii că în judeţul Suceava trăiesc 180 de persoane infectate cu virusul HIV / SIDA, majoritatea având vârste de până la 30 de ani.

comments

comments




Leave a Reply

avatar