full screen background image

Elevii români pot studia pe perioadă limitată în străinătate

elevi-clasa-scriu     Elevii români care vor să studieze pe o perioadă limitată la un liceu public din străinatate se pot înscrie la programul de mobilitate preuniversitară Highschools începând cu 1 decembrie.

Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, prin intermediul acestui program, elevii de peste 15 ani din România pot studia de la o lună până la un an academic într-un liceu public din aproape orice ţară de pe glob.

Coordonatorul programului desfăşurat de Internaţional Education Center România, Mihai Timofte, precizează că o asemenea experienţă este formatoare pentru elevii participanţi, în sensul că îi echipează cu un set de abilităţi care le permite să se dezvolte personal într-un mediu multicultural.

“Elevii au şansa să cunoască cultura locală prin interacţiune directă şi continuă, întrucât elevii admişi în program sunt cazaţi într-o familie locală din oraşul în care vor studia, astfel încât familia de acasă va fi înlocuită temporar cu familia gazdă”, a spus Mihai Timofte.

Pentru a fi eligibili, elevii trebuie să aibă peste 15 ani, rezultate bune la învăţătură, cunoştinţe medii de limba engleză şi să dea dovada de maturitate şi responsabilitate la interviul care este o parte esenţială a procedurilor de selecţie.

Programul este acreditat de Ministerele Educaţiei din ţările în care elevii studiază, iar anul petrecut în străinătate se echivalează în România.

Potrivit sursei citate, costurile unui asemenea program variază în funcţie de ţară, între 7.000 şi 10.000 de euro pe an.

“Suma îi asigură elevului cazarea în familia-gazdă, asigurarea medicală obligatorie, transferul de la cel mai apropiat aeroport în oraşul în care va studia, precum şi rapoarte lunare referitoare la activitatea sa şcolară. Termenul limită de aplicare pentru elevii care doresc să participe în program este cu patru luni înainte de începerea perioadei de studiu, însă din cauza numărului limitat de locuri acordat anual elevilor români, aplicanţii sunt încurajaţi să se înscrie cât mai curând”, se arată în comunicat.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza