full screen background image

Parlamentul măreşte indemnizaţiile aleşilor locali

Senat     Senatorii au adoptat, joi, iniţiativa legislativă care prevede majorarea indemnizaţiilor primarilor, viceprimarilor, a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene.

Propunerea legislativă a fost adoptată, 65 de voturi “pentru”, 40 de voturi “împotrivă” şi şase abţineri, la propunerea liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti, prin vot electronic secret.
Potrivit proiectului, cea mai mare indemnizaţie din administraţia publică locală ar urma să revină primarului general – 7.643 lei, urmat de viceprimarul Capitalei (6.390 lei), preşedintele consiliului judeţean (6.612 lei) şi vicepreşedintele CJ (5.941 lei).

Totodată, majorarea pensiilor de grupa I a fost amânată de comisia buget – finanţe, întrucât Fondul Monetar Internaţional nu s-a pronunţat în legătură cu această măsură.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a precizat, însă, că nu a afirmat niciodată faptul că Fondul Monetar Internațional ar fi împotriva anulării majorării pensiilor.

”Nu am comunicat niciodată cifra de 60.000. e greu de stabilit pentru că sunt dosare care trebuiesc depuse. Dintr-un calcul pe care l-am făcut la minister nu cred că vor depăși 20.000”, a afirmat minstrul Muncii.

”Știm de grupa I. Există, grupa I nu are nicio legătură cu această inițiativă legislativă. Se referă la un grup de persoane care au lucrat în anumite domenii care au fost trecuți mai apoi la grupa a doua. S-a creat o discrimanre pe care trebuie să o reparăm”, a precizat Câmpeanu.

”Noi avem bani în buget. Și am prevăzut o sumă de buget, calculată estimativ, dar la mijlocul anului are loc o rectificare bugetară. Ca ministru al muncii susțin această inițiativă pentru că e vorba de o discrimanare. Modul și forma în care va fi reparată vor fi stabilite de Parlament”, a mai spus ea.

”Ministerul muncii nu a fost de acord în 2012 pentru că nu aveam buget atunci. Nu am declarat că FMI e împotrivă. Nu m-a contactat nimeni de la FMI. E pueterea deplină a Parlamentului”, a subliniat ministrul Muncii.

comments

comments




Leave a Reply

avatar