full screen background image

Consultanţă juridică de 100.000 de lei, în procesele cu firmele de insolvenţă de la Termica

Ion Lungu    În urma multiplelor acţiuni intentate în instanţă de către administratorii judiciari ai Termica, Primăria municipiului Suceava angajează o firmă de consultanţă juridică, a declarat, ieri, primarul Ion Lungu.

Edilul şef spune că propunerea va ajunge pe masa de dezbateri a Consiliului Local, suma maximă ce va fi pusă la bătaie pentru adjudecarea consultantului fiind de 100.000 de lei.

Şeful executivului municipal sucevean precizează că a avut discuţii pe această temă cu grupurile politice din deliberativul local, în urmă acestora căzându-se de acord că municipalitatea trebuie să-şi apere şansele.

Lungu este de părere că în faţa organelor judecătoreşti se va duce atât un război juridic, cât şi unul psihologic, caz în care, în confruntarea cu juriştii administratorilor judiciari, Primăria Suceava, la rându-i, “ar trebui să aibă reprezentarea necesară”.

“Am discutat ca – urmare a faptului că firmele de insolvenţă de la Termica ne-au dat în judecată – să angajăm şi noi o firmă de consultanţă juridică, care urmează să ajute salariaţii din Primărie. Aceştia au un volum foarte mare de lucru şi a trebuit să dislocăm 3 oameni de la Compartimentul juridic să se ocupe doar cu aceste probleme, pentru că există zile în care vin, de la Termica, şi câte 3-4 adrese”, a spus Lungu.

Firmele de insolvenţă solicită organelor judecătoreşti să oblige Primăria municipiului Suceava la “repunerea celor 70 de milioane de lei, majorare de capital social a societăţii de  termoficare”, precum şi la transferarea gratuită a suprafeţei de 156 de hectare, aferente CET, către Termica.

“Acum, terenurile sunt intabulate în patrimoniul Primăriei şi acesta este un lucru bun, pentru că, altfel, le pierdeam. De-a lungul timpului, cei de la Termica şi-au susţinut cauza în instanţă, până la Curtea Supremă de Justiţie însă au pierdut respectivele procese”, a explicat Lungu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar