full screen background image

Care este situaţia drumurilor la această oră

zapada tihuta     Ninsorile abundente au lovit o treime din ţară în cursul nopţii de marţi spre miercuri. Capitala şi 16 judeţe sunt sub cod galben de zăpezi până la ora 14.00.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, în această dimineaţă la ora 06.15 nu erau semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere.

Pe DN67C Novaci – Rânca (judeţul Gorj) s-a acţionat în cursul nopţii cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, însă din cauza viscolului, între kilometrii 20 şi 34, partea carosabilă este acoperită cu un strat subţire de zăpadă.

Facem precizarea că pe DN67C – Transalpina nu au fost finalizate lucrările de modernizare, iar pe porţiunea kilometrică 34+800 – 59+800 (tronsonul Rânca – Obârşia Lotrului) drumul nu a fost deschis circulaţiei publice. În consecinţă, pe acest tronson nu se acţionează cu utilaje de deszăpezire.

Poliţia Rutieră îi atenţionează pe conducătorii auto că au obligaţia să respecte semnificaţia indicatoarelor care interzic accesul pe această porţiune de drum.

De asemenea, reamintim că în perioada 1 noiembrie 2013 – 30 iunie 2014 DN7C–Transfăgărăşan este închis de la kilometrul 104+000 (Piscu Negru-judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 (cabana Bâlea Cascadă-judeţul Sibiu). În judeţul Argeş rămân deschise tronsoanele Bascov (km 0+000) – Piscu Negru (km 104+000), iar în judeţul Sibiu cabana Bâlea Cascadă (km 130+800) – intersecţia cu DN1-zona Cârţişoara (km 151+955).

Pe tronsoanele deschise circulaţie s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire.În perioada 25 – 27 noiembrie 2013, în intervalul orar 09.00 – 15.00, circulaţia rutieră pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se va opri pentru intervale de aproximativ 20 de minute la kilometrul 174 + 900 de metri (în zona Medgidia-Cernavodă), pe ambele sensuri, în vederea efectuării unor lucrări de înlocuire a unor cabluri de înaltă tensiune.Le reamintim conducătorilor auto că au obligaţia ca pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă.

În cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehicululelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

Amenda pentru conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă este prevăzută la clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, însemnând de la 720 la 1.600 de lei) şi este însoţită de măsura reținerii certificatului de înmatriculare.

COD GALBEN DE ZĂPADĂ până miercuri, ora 14

În intervalul 26 noiembrie, ora 20 – 27 noiembrie, ora 14, în Banat, Oltenia şi vestul Munteniei, precum şi în Munţii Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali, va ninge, iar local şi temporar vântul va avea intensificări, viscolind zăpada.

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 15…20 l/mp, iar stratul de zăpadă va fi mai consistent, potrivit unei atenţionări meteorologice de Cod Galben.

În centrul şi estul Munteniei, inclusiv în zona municipiului Bucureşti, ninsorile vor fi slabe cantitativ, dar vântul va avea intensificări cu viteze de 50-55 km/h şi temporar 65-70 km/h.

În funcţie de evoluţia fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj în cursul zilei de miercuri, 27 noiembrie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar