full screen background image

Bani de la elveţieni petru 3 proiecte în municipiul Suceava

iluminat public 3     Consilierii locali suceveni vor analiza, în şedinţa de mâine, aprobarea documentaţiile şi indicatorii tehnico – economici pentru 3 proiecte care pot fi realizate cu fonduri elveţiene.

Într-unul don proiecte este vorba despre modernizarea iluminatului public, prin înlocuirea a 3.800 de lămpi cu corpuri LED, fiecare urmând să fie dotat cu dispozitiv de control de la distanţă.

În acest fel se va realiza monitorizarea şi funcţionarea optimizată a surselor de lumină în perioadele cu trafic redus prin diminuarea fluxului luminos.

Banii elveţieni vor fi folosiţi şi pentru achiziţionarea a 15 autovehicule şi 10 biciclete electrice, precum şi pentru montarea a 28 de prize pentru încărcare.

De asemenea, municipalitatea are în vedere izolarea termică şi încălzirea halelor din Complexul “Bazar”, pe bază de energie verde, prin tuburi solare şi sistem fotovoltaic.

Valoarea totală a proiectelor reprezintă echivalentul a 10 milioane de euro, durata prognozată pentru realizarea lucrărilor variind între 14 şi 20 de luni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar