full screen background image

Ponta: Regiunea noastră – cea mai dinamică din Europa

ponta     Regiunea Europei Centrale şi de Est este cea mai dinamică economic din Europa, dar are nevoie pentru dezvoltarea în continuare de un partener cu experienţă cum este China, a declarat marţi premierul Victor Ponta, în deschiderea Forumului Oamenilor de Afaceri China – Europa Centrală şi de Est de la Palatul Parlamentului.

“Ultimele cifre şi previziuni cu privire la România şi cu privire la celelalte ţări din regiune sunt pozitive şi încurajatoare. Ţara mea are cea mai crescută rată de creştere din UE şi majoritatea celor 16 ţări prezente aici, astăzi, au date pozitive. Avem datorie publică scăzută şi deficit bugetar scăzut. Previziunile independente prezentate de regiunea noastră indică faptul că este cea mai dinamică din Europa. Este un lucru extraordinar? Eu cred că nu. Permiteţi-mi să fac o comparaţie: regiunea noastră este precum un student care este plin de energie, care tocmai a terminat facultatea, plin de ambiţie şi muncitor, care tocmai s-a mutat la oraş şi face parte din societate, aşa cum şi-a dorit dintotdeauna, însă el este tânăr şi este slab plătit întrucât salariile mari sunt pentru oamenii cu mai multă experienţă. (…) Regulile sunt deja formate şi el trebuie să le respecte fără să pună întrebări, însă aceste reguli ar trebui să ofere oportunităţi egale. El consideră că are aceleaşi obligaţii, însă nu aceleaşi drepturi şi viitorul nu se află în mâinile sale. Cu toţi suntem tineri. Ce ar trebui să facem? Să ne plângem, să ne acceptăm soarta? Nu cred. Nu cred că vom face acest lucru”, a declarat premierul român.

El a adăugat că, pe lângă potenţialul propriu, ţările regiunii trebuie să caute “un partener şi un prieten cu aceeaşi experienţă, cu acelaşi trecut, cu aceeaşi ambiţie şi cu acelaşi interes”.

“Trebuie să lucrăm împreună cu acest partener pentru a găsi oportunităţi, pentru a iniţia proiecte care să ne ducă la succes şi prosperitate. Aşa văd eu această oportunitate pe care o avem astăzi, aici, pentru a dezvolta parteneriatele între China şi Europa Centrală şi de Est. Prieteni şi parteneri care să se respecte, care să împărtăşească experienţa trecutului şi care să se confrunte cu provocările din viitor, pregătind astfel un viitor mai bun pentru oamenii noştri. Împreună putem să îndeplinim aceste obiective ambiţioase. Vă invit să nu rataţi acest moment extraordinar, să nu rataţi această şansă. Următorul ar putea veni prea târziu sau poate niciodată”, a mai declarat Victor Ponta.

comments

comments




Leave a Reply

avatar