full screen background image

Li Keqiang va vorbi de la prezidiul Camerei Deputaților

camera deputatilor     După summit-ul de astăzi, mâine, Parlamentul va găzdui o şedinţă de plen pentru oaspeţii din China. Prim-ministrul chinez va vorbi în faţa aleşilor români si va ocupa un loc de cinste: cel mai înalt scaun din sala de plen a Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea și Crin Antonescu, președinții celor două camere ale Parlamentului, vor sta de-a dreapta și de-a stânga premierului Chinei.

Premierul României, Victor Ponta, nu va mai avea loc la prezidiu pentru că sunt doar trei scaune, așa că a ales să stea în primul rând și să asiste ca simplu parlamentar la discursul omologului său chinez.

De altfel, Valeriu Zgonea spune că nu este o regulă neobișnuită ca cel mai înalt scaun să fie ocupat de oaspetele de onoare. Totodată, președintele Camerei Deputaților a adresat un îndemn aleșilor să fie prezenți la discursul lui Li Keqiang.

Delegația chineză a venit nu doar cu foarte mulți oameni de afaceri, ci și cu foarte mulți organizatori, care sunt încă de ieri la Palatul Parlamentului și sunt foarte atenți la detalii. Ei au măsur inclusiv scările din sala de plen a Camerei Deputaților.

comments

comments




Leave a Reply

avatar