full screen background image

Incendiul la depozitul din Clit, provocat de un minor care venise la furat (foto incendiu)

clit 2Ieri noapte, la ora 00.30, Postul de poliție Arbore a fost sesizat, prin “S.N.U.A.U 112”, de către Camelia P., din satul Clit, comuna Arbore, despre producerea unui incendiu la depozitul de furaje aflat într-un grajd din incinta fostului C.A.P., aparținând lui Ilie P., de 31 de ani, din localitate.

Pentru stingerea incendiului au intervenit 5  autospeciale de pompieri de la Garda de Intervenție Solca, Detașamentul de Pompieri Rădăuți, Serviciul Public de Pompieri Arbore și Serviciul Public de Pompieri Cajvana, iar datorită cantității mari de furaje depozitate, acțiunea de stingere a incediului a fost finalizată la ora 13.30.

Din cercetările întreprinse de către specialiști de la Garda de Interventie Solca, împrejurarea determinantă a incendiului a fost “folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”.

Prejudiciul este de circa 80.000 de lei (150 de baloți de fân arşi și s-au degradat aprox. 150, 1 tonă de porumb știuleți și acoperișul pe structură din beton, cu învelitoare din azbociment, în suprafață de aprox. 910 mp).

În urma  măsurilor operative întreprinse de poliţişti, a fost identificat autorul faptei în persoana lui I.K., de 17 ani, din comuna Arbore, care a recunoscut comiterea faptei, respectiv că a pătruns în respectiva clădire, unde, din eroare, a scăpat o țigară aprinsă care a provocat incendiul.

Cu ocazia cercetărilor, a reieșit că autorul a intrat în depozit, în seara zilei de 24 noiembrie, împreună cu Ionuț V., de 19 ani, din comuna Arbore, și A.T., de 16 ani, din orașul Solca, de unde au sustras un motofierăstrău, aparținând lui Constantin I., de 41 ani, din comuna Arbore.

Bunul sustras a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

Cauza a fost discutată cu procurorul de caz, care a confirmat începerea urmăririi penale și a măsurii reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, a lui I.K., ce urmează să fie prezentat, azi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, cu propunere de arestare preventivă.

Autorul  a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar