full screen background image

Dascălii intenționează să înghețe anul școlar

elevi-clasa-scriu     Profesorii au ajuns la capătul răbdării şi intenţionează să îngheţe anul şcolar. Ei votează săptămâna aceasta dacă sunt sau nu de acord cu declanşarea grevei generale, în toate unităţile de învăţământ din ţară urmând a fi organizat un referendum.

Pentru ca procesul de votare să fie transparent, liderii de sindicat au transmis în şcoli formulare tipizate pe care dascălii le vor completa până vineri, 29 noiembrie, cu numele şi opţiunea cu privire la declanşarea grevei generale. Pe 2 decembrie, listele cu semnături din fiecare judeţ vor fi centralizate la Bucureşti.

Decizia finală va fi luată pe 4 decembrie. Dacă 60% dintre sindicalişti vor opta pentru greva generală, dascălii nu vor mai intra la ore începând cu data de 9 decembrie.

Decizia organizării referendumului vine în urma negocierilor eşuate cu Guvernul. Profesorii cer în continuare creşterea salariilor debutanţilor cu 50%, acordarea a minimum 6% din Produsul Intern Brut pentru Educaţie, dar şi un nou statut al personalului didactic.

Pe 6 noiembrie, 10.000 de dascăli din toată ţara au organizat un miting de amploare în Capitală.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar