full screen background image

Vremea, până pe 8 decembrie

frig    Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 25 noiembrie – 8 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Moldova, îână în intervalul 27-28 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere accentuată, vremea devenind rece pentru această perioadă a anului. Astfel, media maximelor diurne va ajunge de la 9 grade la 0 grade, iar cea a minimelor nocturne, de la 7 grade la -6 grade. Apoi, după 2-3 zile de încălzire, până pe 8 decembrie vor fi temperaturi medii maxime în jurul a 3…4 grade şi temperaturi medii minime între -3 si -1 grad, ceea ce semnifică un regim termic uşor mai rece decât în mod obişnuit în această perioada.

În prima zi vor fi precipitaţii mixte, local însemnate cantitativ şi cu precădere în vestul şi nordul regiunii. Ulterior, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în general redusă, dar izolat vor fi posibile ninsori slabe .

comments

comments




Leave a Reply

avatar