full screen background image

Urmăriri în trafic şi peste 7.600 de pachete cu ţigări confiscate

audi1     Ieri, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, au depistat în trafic, pe raza localităţii Straja, un autoturism marca Audi înmatriculat în Botoşani, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

La semnalele regulamentare efectuate de poliţiştii de frontieră, şoferul autoturismului a refuzat să oprească, fapt pentru care lucrătorii noştri au pornit în urmărirea maşinii, folosind semnalele acustice şi luminoase.

După o urmărire de aproximativ 15 km, pe raza localităţii Bilca, şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a oprit într-un parapet din beton de pe marginea carosabilului, după care a abandonat autoturismul în care se afla o cantitate mare de ţigări, încercând să fugă.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că autoturismul implicat în activitatea de contrabandă aparţine cetăţeanului român C. Cătălin, în vârstă de 33 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani.

Mașina a fost dusă la sediul S.P.F. Brodina, în interiorul acesteia fiind descoperite 7.686 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 77.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Autoturismul marca Audi, în valoare de peste 15.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului S.P.F. Brodina, în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui C. Cătălin acte premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă.

audi2

 

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar