full screen background image

Premierul chinez Li Keqiang a sosit la Bucureşti

Premierul Chinei     Primul-ministru al Consiliului de Stat al Republicii Populare China, Li Keqiang, însoţit de o importantă delegaţie guvernamentală şi de oameni de afaceri, a sosit luni la Bucureşti cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul internaţional “Henri Coandă”.

Primul-ministru chinez şi membrii delegaţiei pe care acesta o conduce vor fi întâmpinaţi de primul-ministru român, Victor Ponta, şi de mai mulţi miniştri ai Cabinetului său.

După ceremonia intonării celor două imnuri naţionale şi salutul Gărzii de Onoare, Li Keqiang este aşteptat de Victor Ponta la Palatul Victoria, unde cei doi premieri vor avea convorbiri bilaterale, în plenul celor două delegaţii.

Cu această ocazie va fi adoptată o Declaraţie comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperării bilaterale şi vor fi semnate mai multe documente de cooperare bilaterală în domeniile energiei (nuclear, termocentrale, hidrocentrale), sanitar-veterinar, industrial, societăţii informaţionale şi al culturii.

Prezenţa lui Li Keqiang în România, care are loc în urma invitaţiei adresate de premierul Victor Ponta cu ocazia vizitei întreprinse la Beijing în luna iulie, este prima după 19 ani a unui premier al Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, a precizat Executivul.

Marţi, premierul român şi omologul său chinez vor deschide la Palatul Parlamentului din Bucureşti cea de-a doua reuniune la nivel de prim-miniştri din Europa Centrală şi de Est şi China, după cea organizată în 2012 la Varşovia.

La întâlnirea la nivel înalt vor participa şefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Herţegovina, Bulgariei, Cehiei, Croaţiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei şi Ungariei şi ministrul de Externe din Letonia.

În preambulul summit-ului, cei doi premieri vor participa cu discursuri inaugurale la deschiderea Forumului Economic Europa Centrală şi de Est – China, eveniment la care sunt aşteptaţi să participe aproximativ 1.800 de oameni de afaceri chinezi, români şi din partea celorlalte ţări participante.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza