full screen background image

Partidul Verde, împotriva gropii de gunoi din zona Mestecăniş

dan-acibotarita     Partidul Verde, filiala judeţului Suceava, aduce la cunoştinţa românilor că, în timpul cel mai scurt, se va inaugura o groapă de gunoi pe vârful unui munte.

Acest lucru se află în zona Mestecăniş şi se întinde pe 4 hectare de teren.

Dan Acibotăriţă, preşedinte al filialei Suceava a Partidului Verde, transmite, printr-un comunicat de presă:

“Noi, verzii suceveni, am tot căutat pe internet pentru a mai găsi o asemenea „minune ecologică”, şi sincer să  fim nu am mai dat de aşa ceva.

Istoria groapei de gunoi de pe Mestecăniş  nu este de ieri de azi, ci are mai bine de 5 ani. Din câte am înţeles, are toate avizele şi aprobările, dar locaţia te pune pe gânduri. Este împotriva naturii şi a firii, să amplasezi o groapă  de gunoi pe un munte, chiar dacă ai toate avizele. Cred că  numai la noi, adica la români, se mai pretează aşa ceva.

Verzii suceveni sunt împotriva asemenea proiecte, aici ne referim la amplasament, ci nu la construcţii. Este necesar să construieşti o groapă de gunoi ecologică şi la cerinţele europene, dar nu pe vîrful unui munte sau în apropierea unei pânze freatice. Locaţia unei gropi de gunoi trebuie bine gândită şi acceptată de toată comunitatea, nu de grupuri mici de interese.

PV Suceava propune ca următoarea groapă de gunoi să se construiască în zona de locuit a unui primar, deputat sau altui politician român. Doar nu-i afectează cu ceva?”

comments

comments




Leave a Reply

avatar