full screen background image

Greva de avertisment din sănătate, anemică în judeţul Suceava

greva-medici     Doar o parte dintre medicii şi asistenţii medicali din judeţul Suceava au întrerupt lucrul în această dimineaţă, timp de 2 ore, în semn solidaritate cu protestele declanşate la nivel naţional.

Ei au asigurat serviciile de urgenţă în spitale, dar şi consultaţiile normale din policlinici.

Sindicaliştii din sistemul sanitar cer alocarea a minimum 6 % din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate şi apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi.

Nemulţumirile sunt cu atât mai mari cu cât ministrul Eugen Nicolăescu a declarat că protestul este ilegal din moment ce, la Bucureşti, se vor derula negocieri pentru definitivarea contractului colectiv de muncă.

El a anunţat că Ministerul Sănătăţii va promova un memorandum pentru deblocarea unui număr de aproximativ 1.200 de posturi la nivelul întregii ţări.

În schimb, sindicaliştii atrag atenţia că nerespectarea acestor promisiuni va aduce noi acţiuni de protest, inclusiv greva generală.

comments

comments




Leave a Reply

avatar