full screen background image

Băsescu: Banii din acciza la combustibil vor ajunge la baroni

Traian-Basescu2     Președintele Traian Băsescu a  afirmat, luni, că banii care vor intra în bugetul țării din accizele la combustibil vor ajunge la baroni și obligația sa este de a ataca bugetul.

Am privit cu atenție bugetul în forma lui, în forma în care a fost prezentat la Parlament. Nimeni nu a avut cifrele până a ajuns la Parlament. Nu imi era clar dacă fără acciza suplimentară pe benzină se pot indexa pensiile, mări salariile sau venitul minim garantat ar putea crește cu 5%. După ce am văzut bugetul am constatat că toate acestea se pot face fără a crește acciza la benzină și motorină”, a declarat șeful statului.

Sunt 53 de bani pe litru, ceea ce duce la o colectare suplimentară de 2,2 miliarde lei la bugetul de stat. Îi regăsim în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale care a dobândit o creștere explozivă cu 1,22 miliarde față de anul trecut. Și îi mai regăsim și pe la umflarea costurilor cu serviciul datoriei. Aceste două suplimentări de buget dau 2 miliarde. Deci se poate renunța cu ușurință fără creșterea accizei”, a explicat Traian Băsescu.

Eu nu am dreptul să nu utilizez mijloacele constituționale pentru a încerca să evit o greșeală. Eu am experiența unei creșterei de taxe. Numai că aceea a fost făcută când nu mai putem să ne dezvoltăm pe piață, iar aceasta e făcută pentru a da bani baronilor locali pentru alegeri. Această creșetere de acciză va mânca prin inflație și creștere de prețuri tot ceea ce Guvernul a zis că va da”, a mai spus președintele.

comments

comments




Leave a Reply

avatar