full screen background image

Rata şomajului a urcat în octombrie la 5,4 %

BURSA LOCURILOR DE MUNCA - ABSOLVENTI - BUCURESTI     Situaţie din ce în ce mai grea pe piaţa muncii. Rata şomajului a urcat în octombrie la 5,4 procente, de la 4,73 la sută în luna anterioară. Este cel mai ridicat nivel nivel din ultimele şapte luni, potrivit datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

La sfârşitul lunii octombrie, România avea aproape 490.000 de şomeri. Numărul este cu 60.000 mai mare decât cel înregistrat în luna septembrie. Din cele aproape 490.000 de persoane fără un loc de muncă, doar un sfert primeau ajutor de şomaj. Restul de aproape 320.000 îşi căutau o slujbă însă nu beneficiau de nicio indemnizaţie din partea statului.

Cel mai ridicat nivel al șomajului este în judeţele Mehedinţi şi Teleorman. Aici, din o sută de persoane apte de muncă, zece nu au o slujbă, de două ori mai mult decât media la nivel național. Nici judeţele Galaţi, Dolj și Buzău nu stau bine la acest capitol.

Pe de altă parte, cea mai redusă rată a șomajului a fost consemnată în județul Ilfov – doar 1,77 la sută. Este urmat la foarte mică distanță de județul Timiș. Podiumul este completat de municipiul București, unde doar două persoane dintr-o sută nu aveau un loc de muncă la sfârșitul lunii octombrie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar