full screen background image

Botoşănean reţinut de poliţişti, pentru 2 furturi pe raza judeţului Suceava

arestat     În baza datelor şi informaţiilor strânse în cadrul activităţilor investigative, poliţiştii au documentat activitatea infracţională a lui Ionuț A., de 29 de ani, din judeţul Botoșani, fiind probate mai multe furturi săvârşite, printr-un mod de operare inedit, respectiv prin declinarea unei alte identităţi.

Pe 20 noiembrie, poliţiştii Postului de poliție Dumbrăveni au fost sesizați, de Vladimir H., de 55 de ani, din localitate, despre faptul că un angajat sezonier la ferma pe care o administrează, i-a sustras în mod repetat, în datele de 14/15 noiembrie, respectiv 18/19 noiembrie, bunuri în valoare de 15.000 de lei (două truse de chei mecanice, componente din cupru ale unor aparate de sudură, un fierăstrău manual, o drujbă mecanică și cabluri electrice).

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii l-au identificat pe autorul furtului ca fiind Ionuț A., de 29 de ani, din judeţul Botoșani, acesta prezentându-se părţii vătămate ca fiind o altă persoană din judeţul Botoșani.

Ieri, în urma măsurilor operative întreprinse, autorul furtului a fost prins pe raza localității Durnești, judeţul Botoșani.

Faţă de acesta s-a dispus începerea urmăririi penale, pentru comiterea a două infracțiuni de furt calificat, și s-a luat măsura reținerii preventive pe o perioadă de 24 ore.

Bărbatul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat instanței de judecată, în vederea arestării preventive.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Poliţiştii atragem încă o dată atenţia cetăţenilor cu privire la adoptarea unor măsuri minime de siguranţă care să îi ferească de situaţii victimale, solicitând cetăţenilor să nu permită accesul în locuinţe, curţi, incinte şi alte proprietăţi a unor persoane necunoscute.

S-a constata faptul că, în dese rânduri, lucrătorii sezonieri care solicită să desfăşoare activităţi lucrative la stâni, ferme, pe terenuri agricole, au şi preocupări infracţionale sau sunt persoane care se sustrag executării unor pedepse sau urmăririi penale.

Faptul că astfel de persoane primesc acceptul unor cetăţeni de bună-credinţă pentru a efectua diverse activităţi lucrative, îngreunează acţiunile de urmărire şi investigare desfăşurate de poliţişti, dar îi şi expun  pe angajatori pericolului victimizării.

De multe ori, infractorii declară o altă identitate, astfel încât identificarea ulterioară a acestora este dificilă iar prejudiciul provocat este greu recuperabil.

comments

comments




Leave a Reply

avatar