full screen background image

37 de locuri de muncă, oferta la Bursa destinată tinerilor defavorizaţi

ajofm     37 de locuri de muncă, de la 10 angajatori – aceasta a fost oferta la Bursa destinată tinerilor defavorizaţi.

Acţiunea derulată, astăzi, la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă Suceava, face parte din programul naţional destinat stimulării tinerilor.

Şefa AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că la bursă au participat 60 de persoane, cu dizabilităţi, provenite din sistemul social de protecţie, fără familii sau care au executat pedepse privative de libertate.

Pentru identificarea acestor tineri, AJOFM Suceava a colaborat cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Serviciul de Probaţiune Suceava, Centrul Regional al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, primării din judeţ.

Angajatorii care au participat la Bursa Tinerilor Defavorizaţi au oferit locuri de muncă în domeniul serviciilor, alimentaţiei publice, construcţiilor, prelucrării lemnului, intermedierilor financiare, activităţilor de cadastru.

Referitor la numărul de locuri vacante, AJOFM informează că oferta s-a suplimentat, în ziua bursei, cu 20 de lucrători la salubrizare, angajatorul transmiţând solicitarea de a continua selecţia de tineri din grupul ţintă al bursei, cu persoane înregistrate în evidenţele agenţiei.

Un alt rezultat imediat al bursei a fost şi contractul de solidaritate încheiat cu unul din tinerii participanţi, având calificarea de tehnician dentar, pentru care angajatorul de inserţie şi-a arătat disponibilitate să-i încheie un contract de muncă.

13 persoane au fost selectate în vederea încadrării.

comments

comments




Leave a Reply

avatar