full screen background image

11 suspecţi de fapte grave, arestaţi în ultimele 3 zile

Politia     Doar în ultimele trei zile, în urma activităţilor investigative desfăşurate de poliţiştii suceveni şi în baza unui material probator de calitate administrat, în arestul IPJ Suceava au ajuns 11 persoane, învinuite de săvârşirea unor fapte  grave, din diverse segmente ale fenomenului infracţional.

Poliţiştii au documentat activitatea infracţională a unor persoane suspectate de contrabandă, funcţionari publici cu statut special care au înlesnit activităţi infracţionale, persoane acuzate de şantaj sau suspectate de furturi cu mod de operare deosebit.

Eficienţa şi operativitatea poliţiştilor în administrarea materialului probator a făcut ca instanţele competente în diversele cauze să emită pe numele  învinuiţilor mandate de arestare preventivă, fiind create astfel premisele unui act de justiţie de natură a induce o stare de siguranţă în comunitate.

Un număr de 7 inculpaţi au fost arestaţi şi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru săvârşirea de infracţiuni de contrabandă cu ţigarete de provenienţă extracomunitară. Printre ei, şi un poliţist de frontieră, care a protejat şi înlesnit activitatea infracţională. Toţi cei 7 au primit mandate de arestare din partea instanţei pentru 29 de zile.

De asemenea, o altă faptă de pericol social crescut a fost probată de poliţiştii suceveni la data de 20 noiembrie, când a fost realizat un flagrant, în urma căruia doi bărbaţi, de 34 de ani, din municipiul Suceava, şi de 44 de ani, din comuna Şcheia, au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru că au şantajat un bărbat de 63 de ani, ameninţând că dacă nu vor primi anumite sume de bani, îi vor da foc la casă.
Şi cei doi învinuiţi vor sta pentru următoarele 29 de zile în arestul IPJ Suceava, în baza mandatelor emise de instanţa competentă.

La 21 noiembrie, poliţiştii au probat activitatea infracţională a unui bărbat de 29 de ani, din judeţul Botoșani, care a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de furt, acesta declinându-şi o altă identitate către o persoană la care a lucrat ca sezonier, sustrăgând, în mod repetat bunuri, în valoare de peste 15.000 de lei. Suspectul se află în prezent în arestul IPJ Suceava.

Şi infracţionalitatea la regimul rutier este abordată cu maximă fermitate de poliţişti.

După ce, la data de 21 noiembrie, ora 01.40, Postul de poliţie Panaci a fost sesizat despre faptul că, pe DJ 174 Panaci, în apropiere de centrul comunei, s-a produs o tamponare, la volanul unui vehicul fiind identificat Marcel C., de 26 de ani, din localitate, având o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cursul zilei de ieri au fost continuate verificările şi a fost documentată activitatea infracţională a acestuia.
S-a constatat faptul că Marcel C. figurează cu permisul de conducere reţinut, iar autoturismul respectiv era neînmatriculat. De asemenea, s-a constatat faptul că în ultimii doi ani a mai fost cercetat în 6 dosare penale pentru fapte similare pe linie rutieră, motiv pentru care poliţiştii au dispus faţă de acesta măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore.
Învinuitul a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

Poliţiştii atrag, încă o dată, atenţia persoanelor cu manifestări infracţionale, că astfel de comportamente antisociale vor fi abordate cu fermitate maximă.
Totodată îi asigură pe cetăţeni că poliţiştii vor manifesta operativitate şi solicitudine pentru a asigura şi menţine climatul de normalitate socială şi ordine şi linişte publică.

comments

comments




Leave a Reply

avatar