full screen background image

Suceava va organiza Festivalului mondial al cinematografiei non-profesionale

Lungu 10     Suceava a câştigat, în faţa municipiului Constanţa, competiţia pentru găzduirea Festivalului şi Congresului Uniunii Internaţionale de Cinema (UNICA), manifestări care vor fi ţinute anul 2016, a anunţat primarul  reşedinţei de judeţ, Ion Lungu.

“Suceava a obţinut, dintr-un total de 15, 12 voturi. Eu zic că este un lucru bun, un eveniment cultural important pentru oraşul nostru, până atunci, cu siguranţă, urmând a fi finalizat şi Centrul cultural”, a precizat şeful executivului sucevean.

Ion Lungu a precizat că în alegerea făcută de organizatori a contat mult credibilitatea, celeritatea cu care s-a răspuns solicitării, cât şi renumele Bucovinei.

Printre condiţiile cerute pentru găzduirea Festivalului mondial al cinematografiei non-profesionale se numără asigurarea unei săli de spectacole cu 300 de locuri, în care să se poată proiecta realizările cinematografice ale amatorilor participanţi.

Pe de altă parte, sala de conferinţe multimedia cu 60 de locuri este asigurată la Centrul de conservare a tradiţiilor populare, municipalitatea trebuind să ofere şi inclusiv masă şi cazare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar