full screen background image

Sanda-Maria Ardeleanu, la Conferința Adunării Parlamentare a Francofoniei

ardeleanu     În perioada 18 – 21 noiembrie, se desfășoară, la Chișinău, cea de-a XXVI-a Reuniune a Conferinței Adunării Parlamentare a Francofoniei, având ca temă de dezbatere “Cercetarea – consolidarea francezei ca limbă de acces la cunoaștere prin Francofonie”.

În cadrul Conferinței Președinților Regionalei Europa la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, prof. univ. dr. Sanda – Maria Ardeleanu a prezentat, în calitate de Președinte al Delegației Parlamentului României la APF, Proiectul Reuniunii Conferinței Președinților Adunării Parlamentare a Francofoniei – Regiunea Europa, ce va avea loc la București Și Suceava, în perioada 20-23 martie 2014.

Din tematica propusă spre dezbatere în România, se pot menționa următoarele subiecte: rolul tinerilor francofoni în promovarea valorilor Francofoniei, specificul Francofoniei în Europa Centrală și Orientală, Francofonia – vector al multiculturalismului și plurilingvismului.

În perspectiva acestui eveniment, Suceava și proiectele județului nostru au fost menționate de nenumărate ori pe parcursul lucrărilor Reuniunii de la Chișinău, acestea fiind deja un reper pe harta Francofoniei europene.

De asemenea, Reuniunea APF de la Chișinău a validat prezența României, prin deputatul PDL, Sanda-Maria Ardeleanu, în biroul de conducere al Rețelei Femeilor Francofone, alături de Belgia și Franța.

Cu ocazia Reuniunii de la Chișinău, parlamentarul democrat liberal a avut întâlniri cu colegi universitari, dar și cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Întreg programul Reuniunii de la Chișinău s-a desfășurat sub auspiciile parafării de către Republica Moldova a acordului de parteneriat cu Uniunea Europeană, ce va avea loc la Vilnius în zilele de 27 și 28 noiembrie.

Conferința de la Chișinău se va încheia prin adoptarea a două Rezoluții cu privire la rolul cercetării în consolidarea francezei ca limbă de acces la cunoaștere prin Francofonie, precum și cu privire la Parteneriatul oriental.

comments

comments




Leave a Reply

avatar