full screen background image

Guvernul dă undă verde eutanasierii câinilor

cainii-vagabonzi1368618884     Autorităţile locale vor primi, în sfârşit, undă vedere pentru a eutanasia câinii maidanezi. Normele de aplicare a Legea eutanasierii vor fi aprobate astăzi, în şedinţă de Guvern, deşi actul normativ a apărut în urmă cu două luni.

Câinii fără stăpân umblă în continuare nestingheriţi pe străzi. Doar la Constanţa, autorităţile estimează că sunt aproape 20.000 de maidanezi în libertate.

Primarul oraşului spune că intenţionează să înceapă eutanasierea câinilor maidanezi de la 1 ianuarie 2014. În urma unor calcule preliminare, municipalitatea va cheltui 100 de euro pentru întreţinerea unui maidanez timp de două săptămâni. Dacă în această perioadă nu va fi adoptat, câinele va fi eutanasiat.

Legea care permite eutanasiereaa animalelor fără stăpân a împărţit România în două, iar reprezentanţii ONG-urilor au început un adevărat război cu autorităţile. Ei cer să se lămurească în ce fel vor fi eutanasiate animalele.

În plus, spun că din norme lipsesc prevederi importante cum ar fi măsuri de verificare a adopţiilor fictive, prevenirea abandonului şi transparenţa procesului de gestionare a maidanezilor. Pentru a linişti spiritele, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a inclus în lege prevederi care permit adopţia la distanţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar