full screen background image

Eutanasierea câinilor fără stăpân, amânată

cainii-vagabonzi    Guvernul a amânat aprobarea normelor de aplicare a legii privind eutanasierea câinilor fără stăpân. Motivul este că trei ministere nu au avizat încă proiectul.

Pentru aprobarea normelor de aplicare a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân este nevoie de avize de la mai multe ministere, dar încă mai lipsesc trei dintre ele, de la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Justiției.

În aceste condiții, proiectul rămâne în dezbatere publică până săptămâna viitoare, când va fi supus din nou aprobării în ședința de Guvern.

Legea care permite eutanasierea animalelor fără stăpân , adoptată în urmă cu două luni, a împărţit România în două, iar reprezentanţii ONG-urilor au început un adevărat război cu autorităţile. Ei cer să se lămurească în ce fel vor fi eutanasiate animalele.

În plus, spun că din norme lipsesc prevederi importante cum ar fi măsuri de verificare a adopţiilor fictive, prevenirea abandonului şi transparenţa procesului de gestionare a maidanezilor. Pentru a linişti spiritele, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a inclus în lege prevederi care permit adopţia la distanţă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar