full screen background image

100 de militari români pleacă astăzi în Afganistan

militari-in-afganistan     Încă o sută de militari români vor pleca în Afganistan, într-o misiune ce va dura 6 luni. Este vorba despre militari ai Batalionului 26 infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova. Ceremonia militară prilejuită de plecarea ostaşilor va avea loc astăzi, la sediul Batalionului 26.

Printre sarcinile pe care le au de îndeplinit militarii români în teatrul de operaţii din Afganistan este şi aceea de a păzi zona terestră a aeroportului Kandahar. În plus, ostaşii din Bănie trebuie să descopere şi să distrugă eventuale depozite de muniţie şi armament ale forţelor insurgente. Militarii vor fi implicaţi şi în acţiuni cu scop umanitar în rândul populaţiei afgane.

La ceremonia care va avea loc astăzi, la sediul Batalionului 26 infanterie „Neagoe Basarab”, sunt aşteaptaţi reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, ai autorităţilor publice locale, precum şi familiile militarilor participanţi la misiune.

Trupele române urmează să se retragă din Afganistan până în anul 2014, atunci când vor mai rămâne aproximativ o sută de militari români dislocaţi în zonele de conflict.

comments

comments




Leave a Reply

avatar