full screen background image

Seminar cu tema “Parteneriat pentru Educaţie şi Formare Profesională”

seminar     Astăzi, de la ora 13:30, în sala de şedinţe a Colegiului Tehnic “Petru Muşat”, din Suceava, se va ţine seminarul cu tema “Parteneriat pentru Educaţie şi Formare Profesională Continuă”.

Seminarul este organizat în cadrul “Festivalului Naţional al Şanselor Tale”, ajuns la cea de-a 14 ediţie.

La seminar se vor dezbate teme precum importanţa parteneriatului în formare şi evaluare, bune practici în formarea şi evaluarea competenţelor profesionale şi găsirea surselor de finanţare.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul Şcolar din Suceava şi Asociaţia Şcolară Suceveană pentru Educaţie şi Dezvoltare (ASSED).

ASSED este o organizaţie non-profit, înfiinţată în anul 2006. Asociaţia are ca membri fondatori reprezentaţii desemnaţi de 23 de Colegii şi Grupuri şcolare tehnice din judeţul Suceava.(www.assed.ro )

Scopul ASSED  este de a  contribui, prin măsuri active şi prin dialog social, la armonizarea politicilor, strategiilor şi acţiunilor concrete cu cerinţele complexe, generale şi specifice ale mediului economic, social şi cultural, în domeniile: educaţie, formare profesională iniţială şi continuă, acquis comunitar, societate civilă.

Viziunea ASSED este aceea a unui puternic centru de educaţie permanentă într-o societate civilă puternică şi influentă, cu cetăţeni responsabili, implicaţi, pregătiţi profesional, care işi promovează valorile şi interesele pentru binele comunitar.

Misiunea ASSED este de a oferi:

– Servicii de informare, consiliere şi orientare de înaltă calitate;

– Servicii de formare profesională prin cursuri de calificare / perfecţionare / specializare / iniţiere pe baza SO/SPP şi corelate cu cerinţele pieţei muncii din România şi din UE desfăşurate de profesionişti;

– Servicii de evaluare a competenţelor obţinute non-formal şi informal, la cererea angajatorilor sau persoanelor fizice;

– Activităţi culturale şi de petrecere a timpului liber, îmbinate cu activităţile de voluntariat care vor promova spiritul civic, valorile culturale naţionale, valorile europene, drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Baza tuturor activităţilor va fi parteneriatul cu factorii interesaţi în promovarea educaţiei, valorilor şi identităţii naţionale.

Centrul de formare profesională a fost autorizat pentru a oferi cursuri în calificările DULGHER – TÂMPLAR – PARCHETAR şi TÂMPLAR UNIVERSAL şi în specializarea FORMATOR.

La cererea angajatorilor, se pot autoriza şi alte calificări.

Centrul de evaluare este în curs de autorizare.

În prezent, specialiştii elaborează instrumentele de evaluare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar