full screen background image

Poliţiştii controlează materialele pirotehnice pentru sărbători

materiale pirotehnice     Inspectoratul sucevean de Poliţie a demarat acţiunea de verificare a societăţilor comerciale şi ale persoanelor care se ocupă cu vânzarea materialelor pirotehnice pentru sărbătorile de iarnă.

În această perioadă, se derulează verificări la firmele care importă artificii şi petarde, urmând ca, după 10 decembrie, să fie controlate cele care au dreptul să desfăşoare operaţiuni cu astfel de obiecte.

Cadrele de poliţie vor fi sprijinite în aceste acţiuni de inspectori de muncă, de Garda Financiară şi de reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit datelor centralizate de autorităţi, cantitatea de materiale pirotehnice s-a redus constant în judeţul Suceava, din anul 2005, atunci când au fost înăsprite legile în domeniu.

Chiar şi aşa, comercianţii de materiale pirotehnice aduc marfă ieftină din Ucraina, pe care o vând apoi în pieţe şi bazaruri.

Legislaţia prevede că numai artificiile pot fi folosite de populaţie, în timp ce petardele şi pocnitorile sunt destinate exclusiv persoanelor autorizate.

comments

comments




Leave a Reply

avatar