full screen background image

Partidul Mişcarea Populară susţine PDL pentru moţiunea de cenzură

eugen tomac     Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, marţi, că asumarea răspunderii pe legea descentralizării reprezintă un act de laşitate din partea USL, această lege răspunde comenzilor baronilor locali ai USL şi parlamentarii PMP vor susţine orice demers al opoziţiei de depunere a unei moţiuni de cenzură.

“Considerăm că această decizie a USL de a-şi asuma răspunderea privind descentralizarea este un act de laşitate pentru că USL a ajuns la putere, minţind românii, dar având o majoritate de 70% de susţinere în Parlament fuge de dezbatere parlamnetară, încercând să demonstreze că poate să-şi asume răspunderea pe un proiect care răspunde comenzilor baronilor USL”, a afirmat Tomac, într-o conferinţă de presă.

Tomac a spus că, prin acest proiect, va începe “cea mai mare epurare politică de la Ceauşescu încoace”, funcţionarii publici fiind supuşi unui şantaj politic, ceea ce este de neacceptat.

“Această descentralizare, pe lângă faptul că transformă România într-o ţară a baronilor PSD şi o parte a PNL, va fi şi o ţară a taxelor mari, pentru că baronii locali vor stabili taxele care vor acoperi golurile banilor care nu vor mai veni la timp”, a mai arătat Tomac.

Eugen Tomac a adăugat că liderul PNL Crin Antonescu a devenit un executant al PSD, rolul acestuia fiind de “jandarm care răspunde comenzilor PSD, creând comitete şi comisii”.

“Fuga de răspundere demonstrează că Victor Ponta răspunde doar comenzilor primite din partea baronilor PSD, iar PNL a devenit o anexă a PSD”, a mai spus Tomac.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară a precizat că parlamentarii PMP vor susţine o moţiune de cenzură din partea opoziţiei, pentru că Guvernul trebuie să plece.

“Dacă opoziţia de la putere va demonstra că vrea să se dezică de ce vrea să impună Ponta în USL, o moţiune de cenzură are şanse să treacă, depinde de el”, a mai spus Tomac.

Guvernul îşi angajează, marţi, răspunderea asupra proiectului legii descentralizării, în faţa Parlamentului, şedinţa Camerelor reunite fiind programată să înceapă la ora 15.00.

PDL nu va depune amendamente pe proiectul de lege privind descentralizarea, ci va încerca să iniţieze o moţiune de cenzură şi va solicita colaborarea UDMR, PPDD, “chiar şi a PNL”, a declarat, luni, după şedinţa BPN al PDL, purtătorul de cuvânt al partidului, Adriana Săftoiu.

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că susţine iniţitiva PDL de a depune o moţiune de cenzură.

În schimb, UDMR nu va semna o eventuală moţiune de cenzură iniţiată de PDL după asumarea răspunderii Guvernului pe Legea descentralizării, a declarat, marţi, la RFI, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, care cataloghează drept “politicianist” demersul democrat-liberalilor.

Kelemen Hunor a precizat că UDMR nu va susţine nici un eventual demers al PDL de contestare a legii descentralizării la Curtea Constituţională.

Conform Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată, în şedinţă comună, prin votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

comments

comments




Leave a Reply

avatar