full screen background image

Ofiţer din Poliţia de Frontieră Rădăuţi, reţinut după percheziţiile de azi

mascati-mateiu     Azi dimineaţă, lucrători de poliţie judiciară din cadrul S.I.F –  Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale al  I.P.J. Suceava, sub directa conducere şi coordonare a procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T-S.T.Suceava, au destructurat  două grupării de crimă organizată transfrontalieră specializate în trafic cu ţigări de contrabandă extracomunitară care au acţionat pe raza jud.Suceava, Bistriţa-Năsăud, Bucureşti, Mureş, Harghita, Satu Mare, Sibiu şi Arad.

Astfel, în dimineaţa zilei de 19 noiembrie, s-a trecut la efectuarea unui număr de 43 de percheziţii domiciliare, din care 33 pe raza judeţului Suceava (din care una la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi şi una la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi – Punctul de Lucru Vicov), 1 pe raza mun. Bucureşti, 2 pe raza judeţului Satu-Mare, 3 pe raza judeţului Harghita, 2 pe raza judeţului Mureş, 1 pe raza jud. Sibiu şi 1 pe raza jud. Bistriţa – Năsăud.

În cauză, una dintre grupări a beneficiat de sprijinul şi protecţia unui ofiţer de poliţie de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei, şef de tură în cadrul S.P.F. Rădăuţi.

Percheziţiile de pe raza judeţului Suceava sunt efectuate  de lucrători de  poliţie judiciară din cadrul I.P.J. Suceava şi D.G.A-S.T. Suceava cu sprijinul luptătorilor S.A.S şi I.J.J. Suceava.

Celelalte percheziţii efectuate în municipiul Bucureşti şi judeţele Satu-Mare, Harghita, Mureş, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud, sunt efectuate în colaborare cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R – D.C.C.O.

În cursul investigaţiilor, membrii grupărilor au traficat 509.200 de pachete cu ţigări, în valoare totală de 5.092.000 de lei, din care s-au confiscat în mod conspirativ un număr de 88.791 de pachete cu ţigarete, cu o valoare de piaţă de aproximativ 888.000 de lei.

Suportul informativ şi tehnic  al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale – Structuri Teritoriale.

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar