full screen background image

Contrabandişti reţinuţi după ce au aruncat cu pietre în poliţiştii de frontieră, la Bilca

bax 4     Doi suceveni care transportau ţigări de contrabandă şi care au încercat să lovească poliţiştii de frontiera, aruncând cu pietre şi obiecte contondente spre echipajul PF, au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru ultraj, trecerea ilegală a frontierei de stat si contrabanda de ţigări.

În dimineaţa zilei de 18 noiembrie, la nivelul S.P.F Rădăuţi, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.30, lucrătorii de frontieră au observat, la aproximativ 250 de metri de linia de frontieră (zona localităţii Bilca), un grup format din trei persoane care nu îşi justifica prezenta, la acea oră, în apropierea frontierei de stat.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru identificarea persoanelor în cauză, moment în care acestea nu s-au supus somaţiilor legale, unul dintre aceştia fugind spre teritoriul statului vecin.

Mai mult, doi dintre bărbaţi au devenit agresivi, încercând să lovească poliţiştii de frontieră şi, ulterior, au fugit în curtea unui imobil din apropiere, de unde au încercat să arunce cu pietre şi obiecte contondente în lucrătorii de frontieră.

Cu acordul proprietarului, poliţiştii de frontieră au pătruns în curtea imobilului si au reuşit imobilizarea si reţinerea numiţilor Valentin N., de 28 de ani, şi Ionuţ T., de 25 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

Imediat, au fost informaţi şi grănicerii ucraineni, care au comunicat faptul că pe direcţia respectivă au reţinut un cetăţean român implicat în activitatea de contrabandă.

În urma cercetării zonei respective, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe baxuri, care conţineau 1.500 de pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

În prezent, se efectuează cercetări fata de persoanele implicate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, contrabandă în formă agravantă, ultraj şi sfidarea organelor judiciare, la finalizarea acestora urmând ca cei in cauza sa fie prezentaţi procurorilor, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 15.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, de poliţiştii de frontieră suceveni.

comments

comments




Leave a Reply

avatar