full screen background image

„Undeva în Palilula”, la USV

PALILULA     Joi, 21 noiembrie, de la ora 18.00, în Auditoriumul “Joseph Schmidt” al Universităţii Suceava, va avea loc proiecţia filmului “Undeva în Palilula”, de Silviu Purcărete.

Silviu Purcărete este unul dintre cei mai apreciaţi regizori de teatru din România şi Europa.

Are o experienţă de peste 30 de ani şi a realizat spectacole memorabile, în special la “Teatrul Naţional” din Craiova sau, recent, la cel din Sibiu.

Din distribuţia filmului fac parte actori români de renume, precum Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Ilie Gheorghe, Dimeny Aron, Ofelia Popii sau Ioana Crăciunescu.

Protagonistul filmului este Serafim, proaspăt absolvent al Şcolii de Medicină, care primeşte repartiţie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orăşel fantomă, pierdut în mijlocul câmpiei valahe. Un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinică ginecologică într-un loc unde nu se naşte niciun copil. Palilula e un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecatoare, iar populaţia din oraş e izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii. Filmul urmăreşte periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor ani şi anotimpuri.

“Palilula nu e nicăieri, adică e pretutindeni. Este o mică insulă din câmpia valahă, compusă din pulberea unei planete îndepărtate, unde nu se ştie prea bine dacă oamenii mint, visează sau trăiesc cu-adevarat.” (Silviu Purcărete)

Biletele pot fi procurate de la Observatorul USV.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza