full screen background image

Sucevencele nu s-au înghesuit să se vaccineze împotriva cancerului de col uterin

col uterin     Peste 520 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin, aflate în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, vor  fi distruse fiindcă medicii n-au avut cui să administreze serul.

Acesta a expirat la 30 august.

Vaccinurile erau destinate pentru imunizarea gratuită a adolescentelor cu vârste între 12 şi 14 ani, tinerelor de liceu, studentelor şi femeilor peste 24 de ani, însă acţiunea de imunizare, a doua de acest gen, a fost un eşec.

Nici în acest an părinţii nu şi-au dat acordul pentru vaccinarea fetiţelor, speriaţi fiind de vârsta prea mică şi eventualele efecte secundare ale serului, în timp ce restul persoanelor de sex feminin eligibile pentru imunizare au manifestat lipsă de interes.

Conform statisticilor DSP, în acest an în şcolile sucevene nu a fost administrat nici un vaccin anti HPV la elevele între 12 şi 14 ani.

În total, medicii au administrat zece doze de ser, însă toate la tinere de peste 20 de ani, care s-au adresat cabinetelor de ginecologie sau de planning familial din judeţ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar