full screen background image

Noul stadion de 15.000 de locuri, în fază de studiu

STADION ARENI     Primăria Suceava face primele demersuri în vederea amenajării unui stadion nou, cu 15.000 de locuri, anunţă primarul Ion Lungu, care crede că, până la finele lui 2013, va fi gata studiul de fezabilitate.

Aceasta după ce, în şedinţa Consiliului Local din 31 octombrie, aleşii au fost de acord ca suma de 35.000 de lei să fie orientată înspre întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea noii arene.

“Deja se face o selecţie de oferte în această privinţă. Sper ca, până la sfârşitul anului, să avem un studiu de fezabilitate care să ne arate indicatorii tehnico-economici şi valoarea aproximativă a investiţilor care trebuie făcute”,  arată şeful administraţiei locale. Lungu urmăreşte ca proiectul să fie finanţat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul programării financiare 2014-2020.

Primăria are un proiect pentru un complex sportiv de mari dimensiuni, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni.

Pe lângă stadionul cu capacitate de 15.000 de locuri, acesta include sala polivalentă cu 5000 de locuri, bazinul de olimpic de înot, parcuri, spaţii verzi, parcări, terenuri de sport în aer liber etc.

Conform indicatorilor-economici ai obiectivului aprobaţi la începutul lui 2011, cheltuielile se vor ridica la aproximativ 3 milioane de euro, investiţii eşalonate pe durata a 4 ani.

Actualul stadion  „Areni” se află într-o stare necorespunzătare, sumele necesare reabilitării fiind la fel de mari ca şi în cazul ridicării de la zero a unui  alt obiectiv.

comments

comments




Leave a Reply

avatar