full screen background image

Autoturism furat şi avariat de prietenul trimis să cumpere băutură, la Gălăneşti

POLITIST     Azi noapte, la ora 03.00, Postul de poliţie Gălăneşti a fost sesizat despre faptul că autoturismul proprietatea lui Vasile K., de 35 de ani, din Vicovu de Sus, a fost sustras de Viorel G., de 22 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că Vasile K. şi Viorel G. au consumat băuturi alcoolice, la domiciliul unei cunoștințe, din comuna Gălăneşti.

La un moment dat, deoarece băutura s-a terminat, Vasile K. i-a înmânat cheile de la autoturismul său lui Viorel G. şi i-a cerut să plece cu maşina până la o staţie peco, pentru a cumpăra băuturi alcoolice, deşi cunoştea faptul că acesta nu posedă permis de conducere, iar suspectul a plecat fără a mai reveni.

Autoturismul a fost identificat de polițiști pe o uliţă din comuna Gălăneşti, neasigurat, cu farurile aprinse, cu geamurile date jos și prezentând mai multe avarii.

Ulterior, suspectul Viorel G. a fost identificat pe drumul comunal, în timp ce se deplasa pe jos şi a refuzat să se legitimeze, manifestând un comportament agresiv, motiv pentru care s-a procedat la încătuşarea lui şi efectuarea controlului corporal.

În buzunarul din partea stânga a pantalonilor, a fost găsită cheia de la autoturism.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal faţă de Viorel G., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “furt calificat”, “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, şi “părăsirea locului accidentului”, și față de Vasile K., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere, sau unei persoane care se află sub influenţa alcoolului”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar