full screen background image

Rabla 2013: încă 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice

rabla     Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) alocă 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice, în cadrul Programului ‘Rabla 2013’ de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, iar distribuirea către colectorii validaţi în program începe pe 14 noiembrie, conform graficului postat pe site-ul instituţiei.

Repartizarea tichetelor valorice se va realiza în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de zece ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor realizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Permiselor.

Distribuirea tichetelor se va face în mod egal între punctele de lucru aparţinând colectorilor validaţi din judeţul respectiv. Situaţia distribuirii tichetelor în fiecare judeţ este publicată pe site-ul AFM.

Termenul în care proprietarul unui autovehicul obţine certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul va fi de cel mult zece zile, precizează MMSC.

Persoanele care doresc să-şi achiziţioneze un autovehicul nou şi deţin un tichet valoric îl pot depune la producătorul sau dealer-ul auto acceptat în program, până la data de 20 decembrie 2013. Nota de înscriere pentru achiziţionarea unui autovehicul nou de la un producător sau dealer validat este valabilă până la data de 23 decembrie 2013.

Persoanele fizice care doresc să participe la Programul ‘Rabla 2013’ pot accesa site-ul AFM, unde pot consulta lista colectorilor validaţi, precum şi pe cea a producătorilor/dealerilor autorizaţi să participe în 2013 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

De asemenea, Administraţia Fondului pentru Mediu a finalizat analiza dosarelor depuse de persoanele juridice şi instituţiile publice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2013.

În sesiunea desfăşurată în perioada 10 iunie – 31 octombrie 2013, au fost depuse 1.451 cereri de finanţare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o sumă aprobată de 10.864.500 lei. Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice acceptate sau respinse în Program este publicată pe site-ul AFM.

Persoanele juridice şi instituţiile publice respinse au posibilitatea să depună contestaţii, în termen de cel mult cinci zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor.

În 2013, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei. Cumularea eco-tichetului cu tichetul ‘Rabla’ este posibilă în cazul achiziţionării unui autovehicul electric.

Pentru stimularea achiziţionării autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se oferă posibilitatea acordării, pe lângă prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou, al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 grame/kilometru sau achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

La achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid, se poate acorda, pe lângă prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza