full screen background image

Proiectul privind descentralizarea va fi prezentat Parlamentului marţi

Senat     Guvernul va prezenta săptămâna viitoare, marţi, Parlamentului, prin angajarea răspunderii, proiectul de lege a descentralizării, act normativ a cărui formă finală urmează să fie aprobată în şedinţa de joi a Executivului, a declarat premierul Victor Ponta.

“Vreau să-i rog pe toţi colegii astăzi, pe forma finală a proiectului de descentralizare, să fiţi alături de mine marţi când prezentăm Parlamentului proiectul legii. Aţi fost mulţi dintre dumneavoastră, a fost şi domnul Dragnea, am fost şi eu în faţa grupurilor noastre parlamentare. Însă, sunt convins că şi celelalte grupuri parlamentare, în măsura în care vor lăsa abordarea strict politică, vor înţelege că facem o reformă şi o descentralizare reală pentru prima dată”, a afirmat premierul în deschiderea şedinţei Executivului.

Guvernul dezbate în şedinţa de joi proiectul de lege privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică.

Potrivit proiectului de act normativ, în urma descentralizării, mai multe servicii din domeniile agricultură, cultură, mediu, tineret şi sport, asistenţă socială, sănătate vor fi trecute în subordinea autorităţilor locale, începând cu data de 31 decembrie 2013.

comments

comments




Leave a Reply

avatar