full screen background image

Băişanu acuză PSD şi PDL de “alianţă pe şmecherie şi pe bani publici”

baisanu     Liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, acuză PSD că s-a aliat cu PDL în Consiliul Local Suceava şi au făcut “o alianţă pe bani publici”, după ce aleşii PSD şi PDL au votat pentru ca serviciul de distribuţie a energiei termice să fie preluat de la Termica şi încredinţat altui operator.

Băişanu a spus, azi, într-o conferinţă de presă, că PNL s-a opus transferului serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice de la Termica SA către un alt operator întrucât consideră că o asemenea situaţie va determina creşterea facturilor către populaţie, în condiţiile în care reţelele principale şi secundare înregistrează pierderi consistente, apreciate la cinci milioane de lei pe an.

Liderul PNL a explicat că liberalii suceveni au cerut o expertiză externă independentă pentru a fi evaluate stadiul reţelelor, nivelul real al pierderilor şi un program de reabilitare a sistemului. Cu toate acestea, în Consiliul Local Suceava s-a decis, joi, cu votul consilierilor PSD şi PDL, concesionarea serviciului de transport şi distribuţie către un operator privat care urmează să fie stabilit în urma unei licitaţii.

În aceste condiţii, liderul PNL Suceava a acuzat PSD că s-a aliat cu PDL, partidul care s-a aflat la conducere municipiului în perioada 2008-2012, când Termica SA a fost dusă spre faliment.

“S-a văzut că în Consiliul Local Suceava lucrurile stau altfel decât ne aşteptam. E o altă alianţă pe şmecherie, pe banul public, pe astuparea neregulilor şi a hoţiei, alianţa PSD-PDL, ceea ce ne îngrijorează. Vom regândi raportul alianţei PSD-PNL, nu în mod general, ci punctual”, a spus Băişanu.

El consideră că PSD a votat “o măgărie” alături de PDL, “de cei care au băgat Termica în faliment” şi că la Suceava “PSD-PDL funcţionează extraordinar”.

Liderul PNL Suceava a mai spus că va cere o întâlnire a conducerii USL Suceava, arătând că “s-au întâmplat prea multe”, fiind un şir de situaţii în care PSD nu a acţionat în spiritul alianţei.

“Vreau să vedem dacă USL mai funcţionează la Suceava”, a spus Băişanu, care a adăugat că a observat că PDL nu este un partid de dreapta şi că a fost întotdeauna de stânga, iar acum “există o situaţie deosebită, în care fraţii de sânge se întâlnesc”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar