full screen background image

Tirurile vor putea tranzita Canalul Dunăre-Marea Neagră pe o ambarcaţiune de mare tonaj

bac     Compania Naţională “Administraţia Canalelor Navigabile (ACN) SA” a anunţat, miercuri, că ambarcaţiunea de mari dimensiuni care va asigura transportul maşinilor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone către sudul litoralului îşi va începe activitatea de joi, 14 noiembrie.

Tranzitul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost interzis peste podul de la Agigea de la data de 1 octombrie, din cauza uzurii podului care ar putea ceda sub presiunea traficului, iar pentru a ajunge în Portul Constanţa acestea folosesc mai multe rute ocolitoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Încă de atunci soluţia aleasă pentru ca autocamioanele să poată trece peste Canalul Dunăre – Marea Neagră a fost folosirea unei ambarcaţiuni, nava fiind găsită la Navrom Galaţi. Aceasta a necesitat însă unele modificări pentru a putea fi folosită pe Canalul Dunăre – Marea Neagră, astfel că abia săptămâna aceasta a ajuns la Constanţa.

Gabara, ambarcaţiune de mari dimensiuni, are o lăţime de 14 metri şi o lungime de 60 de metri, iar la bordul ei vor putea urca nouă autohevicule mari.

Ambarcarea se va face chiar de la piciorul podului de la Agigea, unde au fost amplasate nişte pontoane ce vor ajuta la urcarea autovehiculelor de pe mal pe vas, iar durata unei curse va fi de aproximativ 25 de minute.

La vremea respectivă directorul ACN SA, Daniel Georgescu, declara că se va percepe o taxă de tranzitare a canalului, care va fi stabilită în funcţie de tranzit.

comments

comments




Leave a Reply

avatar